Meer energie, betere focus en minder ziek?

Geef je lichaam wat het nodig heeft met slechts één kopje per dag!

Je voelt je futloos en moe.

Na een lange nacht slapen sta je toch vermoeid op en je energiepeil is laag. 

Je hebt geen zin meer in de dingen die je vroeger wel graag deed… Het resultaat: een rothumeur en minder zin in het leven. Is dit voor jou herkenbaar? En wil je graag terug meer energie? 

Tijd voor verandering!

Waarom voel ik me futloos en moe?

Als je moe opstaat denk je vaak dat je niet genoeg geslapen hebt. Maar een tekort aan slaap is bijna nooit de oorzaak


Er zijn véél verschillende oorzaken van vermoeidheid. 


Zo kan het zijn dat je niet de juiste voeding binnen krijgt en daardoor een tekort aan bepaalde stoffen hebt.


In onze Westerse maatschappij is er één groot probleem: we eten vaak te ongezond. Bewerkte voeding, suikers en fast food zorgen voor de gekende energiedip. Het maakt je alleen maar moe en futloos… 


Ons lichaam heeft elke dag gezonde stoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Vergelijk het met een voertuig: zonder brandstof geraak je nergens. Als we ongezond eten krijgen we de juiste stoffen niet binnen. 


Je goed in je vel voelen begint dus met een gezonde levensstijl.

Dit is wat matcha voor jou doet!

ENERGIEBOOST

Matcha geeft je tot wel 5 uren lang energie door de aanwezige theïne! Deze energie wordt traag afgegeven. Geen pieken en dalen van de bloedspiegel dus. Dit zorgt voor een beter concentratievermogen en hogere alertheid. 


Weg met dipjes en moeheid in de namiddag!

137x MEER ANTIOXIDANTEN

Eén tasje matcha staat gelijk aan tien kopjes groene thee. Matcha bevat gemalen theeblaadjes. Je drinkt het volledige blad op en daardoor gaan er geen goede stoffen verloren.


Het zit boordevol antioxidanten die je beschermen tegen gevaarlijke ziektes.

GOODBYE

VERKOUDHEID & ZIEKTES

Matcha versterkt je immuunsysteem. Eén kopje matcha bevat een grote hoeveelheid calcium, vitamine A en C, ijzer, eiwitten en kalium. Ze helpen je lichaam te beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf.

ONTSPAN JE GEEST

Het aminozuur L-theanine is een van de gezonde stoffen in matcha. Dit stofje heeft een kalmerend effect en is goed tegen stress. Geniet ’s morgens van een kopje matcha voor een goed begin van de dag.

HELPT BIJ GEWICHTSVERLIES

Doordat matcha het metabolisme stimuleert helpt het bij gewichtsverlies. Je hoeft echt geen streng dieet te volgen, eet gezond en vergeet je dagelijks kopje matcha niet!

GRONDIGE REINIGING VAN JE LICHAAM

Matcha-thee bevat chlorofyl, dat voor de typische groene kleur van het poeder zorgt. Chlorofyl verwijdert toxines en zware metalen, zo zorgt het voor een grondige detox.

Matcha wordt steeds populairder

Je hebt het waarschijnlijk wel opgemerkt… matcha wordt steeds populairder bij celebrities, voedingsdeskundigen en bij consumenten. 


Bekende Belgische chefs waaronder Sandra Bekkari drinken dagelijks een kopje matcha. Zij kennen de voordelen en gebruiken het mega gezonde groene poeder dan ook vaak in de keuken. Maar hoe kan dat ook anders? De voordelen van matcha zijn onderzocht en wetenschappelijk bewezen. 


De laatste jaren zijn er heel wat onderzoeken uitgevoerd. Zo blijkt dat matcha 137 keer meer epigallocatechin gallate (EGCG) bevat [1]. Dit is een sterke antioxidant die tal van voordelen heeft. 

Een onderzoek van American Society of Nutrition toont aan dat de hoge dosis antioxidanten in matcha gewichtsverlies kunnen stimuleren. En in een andere studie [2] werden twee groepen met elkaar vergeleken. Een groep consumeerde matcha, de andere groep kreeg een placebo- versie. Uit de resultaten blijkt dat mensen die matcha consumeerden een beter geheugen hadden en beter hun aandacht konden behouden.Het is dus bewezen, matcha is supergezond!

Alles voor een gezond lichaam

Matcha is een echte superfood die uit gezonde stoffen bestaat. Het bevat een grote dosis aminozuren, antioxidanten, chlorofyl, vitaminen en mineralen. Deze gezonde stoffen zijn cruciaal voor onze gezondheid.


Omdat je bij matcha het volledige blad opdrinkt gaat er niets van de goede stoffen verloren. Geen enkele andere thee kan dit evenaren. Daarom is matcha een echt wonderpoeder!

AMINOZUREN

50% van de aminozuren in matcha thee is L-theanine. Matcha bevat zo’n 5 keer meer L-theanine dan gewone groene thee. 


Dit stofje zorgt voor een betere concentratie, hierdoor kan je ook beter presteren. Naast een verhoogde alertheid zorgt L-theanine ook voor ontspanning. Het aminozuur heeft een invloed op de hersenactiviteiten. Het verhoogt de alfagolven en brengt mensen in een relaxerende staat.

ANTIOXIDANTEN

Naast aminozuren bevat matcha ook een grote dosis antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen beschadigen onze cellen. Dit kan leiden tot kanker en hart- en vaatziektes. De belangrijkste antioxidant is het superkrachtige epigallocathegin gallaat.


Het meten van antioxidanten wordt gedaan via de ORAC-waarde, voluit Oxygen Radical Absorbance Capacity. Recent baanbrekend onderzoek toont aan dat de ORAC-waarde van matcha 1573 is. Dit is zo’n 14 keer meer dan blauwe bessen, een superfood die gekend is om de hoge dosis antioxidanten.


Omdat matcha de hoogste dosis antioxidanten bevat is het ideaal om een gezonde levensstijl aan te vullen!

CHLOROFYL

De typisch felgroene kleur van matcha ontstaat door chlorofyl. De laatste drie weken voor de oogst worden de matcha-planten afgedekt en dit zorgt voor een toename in de chlorofyl productie.


Chlorofyl is een krachtige ontgifter, wat van matcha de ideale detox maakt. Het stofje verwijdert namelijk gifstoffen en afvalstoffen!

VITAMINES & MINERALEN

Matcha zit ook boordevol vitamine A en C, calcium, kalium, ijzer en eiwitten. Deze stoffen versterken ons immuunsysteem

Kortom: supergezond dus!


Zeker in de herfst en winter kan ons immuunsysteem wel een boost gebruiken.

Een gezonde levensstijl begint met Joy of Matcha

Dé echte matcha uit Japan

Joy of Matcha komt rechtstreeks uit Kagoshima in Japan. Het wordt er geteeld op schaduwrijke bergwanden en elk blaadje wordt met de hand geplukt. Het is heel belangrijk om na te gaan waar jouw potje matcha vandaan komt. Enkel één elite van boeren in Japan is in staat om matcha te produceren. Komt het groene poeder uit een ander land, dan is het geen matcha.


De smaak van Joy of Matcha is zacht en romig. Daardoor valt het zo in de smaak bij gezondheidsexperts. Met één potje van onze matcha maak je zo’n 30 à 35 kopjes matcha thee! Zo geniet je extra lang van jouw aankoop.

Je hebt ons al gezien in...

Drink matcha zoals jij het wil

Hoe drink jij jouw matcha? Eigenlijk is het groene poeder enorm veelzijdig. Je kan het in zoveel verschillende gerechten of drankjes verwerken! Van gebakjes tot yoghurt, smoothie bowls, een matcha latte of pannenkoeken: het kan allemaal. 


Op de blog vind je elke week lekkere en simpele recepten waarmee je zelf direct aan de slag kan.


De voordelen ervaar je zowel door matcha puur te drinken of door het poeder bij je favoriete gerechten en drankjes toe te voegen in de ochtend!

Joy of Matcha heeft sinds het begin het SafeShops kwaliteitslabel behaald. Dit betekent dat we aan alle wettelijke eisen voldoen. En dat jij veilig & zonder zorgen een bestelling kan plaatsen. Ook als je niet tevreden bent, heb je recht op onze 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Ontdek de Kracht van Joy of Matcha

Krijg meer Energie. Verbeter je Concentratie. En Bescherm je Lichaam tegen Vervelende Ziekten.

Met het nemen van slechts ÉÉN Kop Matcha per dag.

Alles om te starten met matcha

€59,95 per stuk

(INCL. GRATIS VERZENDING)

Luxe Matcha Thee Set
€67.95€60.95

€27,95 per stuk

(INCL. GRATIS VERZENDING)

Ceremoniele Matcha Thee - 30gr

€26,55 per stuk

€53,10

(INCL. GRATIS VERZENDING)

Matcha Thee duopack - Ceremonial grade

Een antwoord op al je vragen

Ik krijg regelmatig vragen over Joy of Matcha, waar ik jullie met veel plezier een antwoord op geef! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me dan een mailtje naar ronny@joyofmatcha.com.

Hoe weet ik of mijn matcha van goede kwaliteit is?

Er zijn 6 trucjes waarmee je de kwaliteit kan herkennen:

  • Matcha wordt enkel geproduceerd door één elite van Japanse theeboeren. Matcha uit anderelanden is GEEN matcha.
  • De textuur is zacht en er zitten geen brokjes in. Als de kwaliteit minder goed is zal het poedergrover zijn.
  • De smaak is niet bitter. Echte matcha heeft een romige en zachte smaak.
  • Echte matcha heeft een felgroene kleur door het gehalte aan chlorofyl. Is het poeder bruin ofgeel van kleur, dan is de kwaliteit waarschijnlijk minder.
  • Gemiddeld kost een potje matcha tussen de 25 en 35 euro door het intensief productieproces.Matcha die goedkoper is, is vaak ook van mindere kwaliteit. 
  • Kijk de ingrediënten na. Bevat jouw matcha toevoegingen? Dan wijst het vaak op een slechtekwaliteit.

Joy of Matcha is van de hoogste kwaliteit met een felgroene, zachte textuur en komt rechtstreeks uit Japan.

Wanneer wordt mijn aankoop verzonden?

Ik vind het belangrijk dat je zo snel mogelijk van jouw matcha kan genieten.Bestellingen worden daarom binnen 2 à 3 werkdagen geleverd. Dit gebeurt via Bpost of PostNL,ons automatisch systeem kiest de snelste verzendmethode. Je krijgt ook steeds een tracking codewaarmee jij jouw pakje kan volgen!

Is mijn aankoop via joyofmatcha.com veilig?

Zeker en vast! Joy of Matcha heeft zelfs het Safe Shops Label gekregen. Onze website werdhierbij door een team van experten gecontroleerd. Daardoor kan je zeker zijn dat onze websitevolledig veilig is! 


Daarnaast kan je betalen met Bancontact, Mister Cash, Maestro, kredietkaarten,iDeal en PayPal.

Ik ben zwanger, mag ik dan matcha-thee drinken?

Matcha is supergezond! Maar De Nederlandse Beroepsvereniging van Verloskundigen raadt af omdit tijdens de zwangerschap te drinken. Matcha bevat een grote dosis polyfenolen, dit kan vooreen vernauwing zorgen van de Ductus Botelli, het extra bloedvat bij een ongeboren baby.Dit leidt tot verhoogde druk in de longen en een verdikking van de hartspier.


Je moet vooral in de laatste 3 maanden van de zwangerschap voorzichtig zijn. Dan is het risico ophet sluiten van dit bloedvat groter. Wil je toch graag matcha drinken? Vraag advies bij dehuisdokter.

Is matcha niet gewoon een hype van de laatste jaren?

Zeker niet! Matcha wordt al eeuwenlang gebruikt omwille van de gezondheidsvoordelen.Boeddhistische monniken namen tijdens hun tochten de thee uit China mee en zo kwam het inJapan terecht. In Japan leren echte theesommeliers de kunst van het thee zetten en matcha wordter gebruikt in de traditionele theeceremonies.