Affogato is een echte Italiaanse klassieker. Bij dit dessert wordt een bolletje vanille-ijs overgoten met warme espresso. Natuurlijk geef ik graag een leuke twist aan klassiekers en koos ik deze keer voor matchathee in plaats van espresso. Het frisse van het bolletje ijs met het warme van de matchathee, een fantastische combinatie is dat. Ook supersimpel om te maken trouwens! Dit recept lukt gegarandeerd. ;-) 

Wat heb je nodig? (Voor ongeveer 5 personen)

Maak je het ijs zelf? Dan heb je de volgende ingrediënten nodig: 

  • 5 dl room
  • 150 gram mascarpone
  • 60 gram gehakte stemgember 
  • 3 eetlepels stemgembersiroop 
  • Het merg van 1 vanillestokje 
  • 2 dl matchathee

Je kan natuurlijk gewoon ijs in de supermarkt kopen, dan is het recept nog veel simpeler. Maar wij kozen ervoor om ook het ijs zelf te maken, zo ben je 100% zeker welke ingrediënten gebruikt worden. 

Hoe je het maakt, lees je onder de afbeelding.

Affogato met matcha

Hoe maak je affogato met matchathee? 

  1. Neem een grote kom en mix de room en de mascarpone met een staafmixer. Voeg vanille, gember en de siroop toe. Meng het geheel goed en doe het daarna in een bakje. 
  2. Zet het 20 minuten in de vriezer. Haal het daarna eruit en meng nog eens goed, zodat het ijs lekker romig wordt. Plaats het daarna voor minstens 1 uur terug in de vriezer. 
  3. Maak matchathee door 1 à 2 bamboelepels in een kom te doen en rustig er een klein scheutje warm water bij te gieten. Gebruik de bamboeklopper om alles mooi egaal te kloppen. Giet het resterende water er ook bij en blijf kloppen. Voeg de matchathee toe aan een kan. 
  4. Doe enkele bolletjes ijs in een kom en giet er de matchathee over.

Mmmm, heerlijk genieten!

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek vol overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.