Je hebt vast en zeker al gehoord van Dalgona koffie: dit drankje heeft de afgelopen maanden het internet veroverd. Alhoewel het drankje in Zuid-Korea ontstaan is, werd het dit jaar al snel bij ons een trend. Waarom het wereldwijd zo’n succes werd? Omdat je maar enkele ingrediënten nodig hebt: oploskoffie, suiker, water en melk. Daarnaast ziet het er ook fantastisch uit, het is een soort romige koffie met een crème-achtig koffielaag.

Ik wou dit recept iets gezonder maken en gaf het een originele twist door matchapoeder toe te voegen (hoe kan dat ook anders als matcha-expert :-)). Deze Dalgona Matcha Latte is dus een dalgona zonder koffie maar met matcha poeder.

Matchapoeder is gezond

Waarom ik matchapoeder gebruik in plaats van koffie? Matcha heeft heel wat gezondheidsvoordelen: het geeft je tot 5 uren lang energie, het boost je metabolisme en zit bomvol goede stoffen zoals antioxidanten, vitamine C, selenium, chromium, zink en magnesium. 

In tegenstelling tot koffie heb je geen vervelend dipje achteraf. Alleen maar voordelen dus! 

De benodigdheden voor een dalgona matcha latte

(voor 1 kop) 

  • 1 theelepel matcha poeder
  • 1 eiwit (wil je het recept vegan maken? Kies dan voor 3 eetlepels aquafaba, dat is het vocht dat in een blik kikkererwten zit)
  • 1 eetlepel suiker 
  • ¾ glas warme melk, dierlijk of plantaardig (of koud met wat ijsblokjes) 
dalgona latte recept

Hoe maak je het?

De traditionele Dalgona koffie wordt met oploskoffie gemaakt. Maar ik koos voor een alternatief waarbij we geen koffie gebruiken maar matchapoeder. Oploskoffie wordt lekker romig als je het opklopt met water en suiker, bij matcha heb je dat effect niet. Daarom gebruik ik 1 eiwit (of het vegan-alternatief aquafaba) om het matchapoeder mooi op te kloppen. Zo krijg je wel dat smeuïg geheel. 

  1. Warm de melk op en zet je kop melk alvast klaar. 
  2. Klop het eiwit of de aquafaba stijf met de mixer. 
  3. Voeg daarna de suiker toe.
  4. Vervolgens voeg je het matchapoeder toe en mix je het geheel tot het gelijkmatig groen ziet.
  5. Het mengsel giet je op de melk.

Een suikerbommetje maar o zo lekker! Af en toe mogen we eens extra genieten. ;-)

Smakelijk! 

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek vol overheerlijke recepten.
Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.