Een fris ijsje kan enorm smaken op een warme dag. Onze ijsjes maken wij wel het liefste zelf. Dat is niet alleen tof om samen te doen, maar zo weet je exact welke ingrediënten er in je ijsjes zitten.

Deze keer kozen we voor matcha ijsjes met witte chocolade en hazelnoten. Dat de smaken van matcha en chocolade goed samengaan, dat hoef ik je waarschijnlijk niet meer uit te leggen.

De frisheid van de matcha in combinatie met het romige van de chocolade en de crunchy bite van de hazelnoten is gewoonweg overheerlijk.

Wat heb je nodig voor deze matcha ijsjes? 

  • 500 gram Griekse yoghurt met honing (je kan de honing ook apart toevoegen natuurlijk) 
  • 2 theelepels matchapoeder
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 100 gram witte chocolade in stukjes. Wil je de witte chocolade liever vervangen door pure chocolade? Dat kan uiteraard ook
  • 2 theelepels gehakte hazelnoten

De bereiding: 

  1. Meng de Griekse yoghurt, het matchapoeder en vanille-extract goed door elkaar.
  2. Neem een aantal vormpjes en verdeel het mengsel over de vormen. Optioneel: je kan er ook een ijsstokje in steken, of eet de ijsjes zo uit een kommetje. 
  3. Laat de ijsjes minstens 6 uren in de vriezer liggen. 
  4. Voor het serveren smelt je de witte chocolade in een hittebestendige kom, die je boven een pan met zacht kokend water zet. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet aanraakt. Roer de chocolade tot het gesmolten is en zet het daarna apart. 
  5. Neem de ijsvormpjes uit de vriezer en houd ze enkele seconden onder koud water, tot je de ijsjes uit de vormen kan halen. Daarna gebruik je een lepel om gesmolten chocolade over de ijsjes te sprenkelen. Voor de finishing touch voeg je wat gehakte noten toe. 

Maak jij deze ijsjes zelf? Ik kan niet wachten om jouw foto’s te zien verschijnen op social media met de hashtag #joyofmatcha.  Geniet ervan!

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.