Heb je ‘s morgens niet veel tijd om te ontbijten? Dan zijn overnight oats zeker iets voor jou, dit zijn havervlokken die een nachtje geweekt hebben in melk. Je maakt ze gemakkelijk de avond ervoor en zet ze daarna in de koelkast. Zo heb je geen excuus meer om het ontbijt over te slaan of snel iets in je mond te proppen. ;-) 

Overnight oats zijn op dit moment helemaal in, het is razendpopulair omdat de smaak verrassend lekker is. Het is ook gezond want havermout zit boordevol vitamines, mineralen en vezels die je een langdurig verzadigd gevoel en veel energie geven. 

Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos, je kan overnight oats op heel wat manieren maken. Combineer en experimenteer dus gerust met de ingrediënten die jij het lekkerst vindt.

Wedden dat je met veel zin opstaat om aan je dag te beginnen? 

Overnight oats ontbijt

Ingrediënten

(voor 1 portie)

  • 2 theelepels matcha poeder
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml sojamelk
  • 50 gram havermout 
  • 10 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel ahornsiroop 

Voor de topping:

  • Fruit naar keuze (zoals banaan en blauwe bessen in dit recept)
  • Eventueel een handvol noten, zaden of chia zaadjes
  • Een snufje kaneel

Bereiding

  1. Voeg al de ingrediënten (buiten het fruit en de zaden) toe aan een kom of een kop. 
  2. Roer het mengsel goed door en plaats het daarna een nachtje in de koelkast. 
  3. Als je het ‘s ochtends uit de koelkast haalt, dan roer je eerst nog eens goed en maak je het geheel af met fruit, noten of zaden. De zoete smaak van het fruit past perfect bij havermout. De topping kies je uiteraard helemaal zelf, voor dit recept gebruikte ik een beetje kaneel, een mix van zaadjes, blauwe bessen en banaan. Een heerlijke combinatie! 

PS: je kan overnight oats zowel koud als warm eten. Eet je het in de wintermaanden het liefste warm? Warm het dan even op in de microgolfoven en geniet van je overheerlijk en bovenal gezond ontbijt!

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.