Op mijn website en blog heb ik het af en toe over antioxidanten. Dit zijn krachtige stoffen die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. In heel wat groenten, fruit en gezonde voeding zitten antioxidanten, maar matcha en bosbessen zijn veruit de meest bekende superfoods die bomvol antioxidanten zitten. 

Combineer deze twee toppers in één gerecht, en dan weet je dat je een hoge dosis antioxidanten binnen hebt. Deze keer maakte ik een smoothie op basis van bosbessen, banaan, havermout en matcha. Niet alleen rijk aan antioxidanten, maar het zit ook boordevol andere gezonde stoffen. 

Nog eerst even dit: kauw op je smoothie.

Smoothies zijn heerlijke dorstlessers en het is een slimme manier om je dagelijkse portie fruit en groenten binnen te krijgen. Maar het is wel belangrijk dat je op je smoothie kauwt. Ik hoor je al denken: hoe doe ik dat, en waarom is het zo belangrijk? 

Het kauwen is de eerste fase van de spijsvertering. Enerzijds zorgt het ervoor dat het voedsel vermengd wordt met speeksel, dit helpt bij het spijverteringsproces. 

Anderzijds zorgt kauwen ervoor dat je sneller een gevoel van verzadigdheid krijgt. Als je goed en lang genoeg kauwt geef je een signaal aan je hersenen dat er eten op weg is. Als je goed kauwt zal je ook minder tussendoor snoepen. 

Om het kauwen gemakkelijker te maken heb ik aan dit recept havermout toegevoegd, dit zorgt er ook voor dat je lang verzadigd bent. 

Maar eerst even dit... Ik heb onze populairste matcha recepten gebundeld in een handig receptenboek. Helemaal gratis. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Smoothie met bosbessen

Ingrediënten voor de smoothie 

  • 2 theelepels matcha poeder 
  • 1 banaan 
  • 50 gram blauwe bessen 
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 dl amandelmelk 
  • 1 eetlepel honing (optioneel) 

Bereiding

  • Snij de banaan in stukjes.
  • Voeg alles toe aan de mixer (hou 1 lepeltje havermout over) 
  • Giet in een glas. 
  • Meng er nog een lepeltje havermout door. 

En serveren maar! Je kan het eventueel ook in een bowl serveren en wat vers fruit toevoegen. Dit zorgt ervoor dat je ook weer langer kauwt op je smoothie. 

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Reacties

Lekker!

— Van looy Hilde

Lekker Jammie!

— Van looy Hilde
Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.