Badzout heeft heel wat voordelen voor je huid. Het zorgt ervoor dat je zijdezacht het bad uitstapt, en het heeft zelfs een genezende werking. 

Zo zou het goed zijn voor huidproblemen zoals eczeem of een ruwe huid. Daarnaast werkt het spierontspannend waardoor het ideaal is na een lange, stressvolle dag op het werk. 

Alleen maar voordelen dus! En wist je dat er een gemakkelijke manier is om dit zelf te maken? In deze blog toon ik je hoe je badzout met matcha en kokos maakt in slechts enkele minuten. 

Wat heb je nodig voor homemade badzout? 

Eigenlijk is dit supersimpel, want je hebt slechts 3 ingrediënten nodig: 

  • Badzout (dit vind je bijvoorbeeld bij AVA). 
  • Essentiële olie (ik koos voor kokos, omdat dit goed is voor de huid, en het gewoon fantastisch ruikt. Dit is ook niet onbelangrijk.) :-) 
  • 1 theelepel Matcha Poeder 
  • Een flesje dat je volledig kan afsluiten 

Hoe maak je het? 

Giet het badzout in het flesje. Voeg er enkele druppels kokosgeur aan toe en 1 theelepel matcha. Dit heb ik volledig op gevoel gedaan, want er is niet zoiets als dé perfecte dosering.

Begin met weinig geur en matcha poeder, want te straf is niet goed. Schud het flesje, en ruik of de geur sterk genoeg is. Je kan altijd wat extra druppeltjes toevoegen indien nodig. 

Waarom matcha in badzout? 

Matcha zit boordevol antioxidanten, die zijn fantastisch voor je huid. Je kan ze bekijken als kleine soldaten die je huid beschermen tegen vrije radicalen. Dit zijn schadelijke deeltjes die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering. Bescherm je huid langs de buitenkant met een hoge dosis antioxidanten en hou je huid op die manier gezond. 

Voeg enkele lepels toe aan een bad, sluit je ogen en droom weg. Wedden dat je jezelf op een exotisch strand waant dankzij de kokosgeur. Genieten maar! 

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.