Zit jij in de zomer graag lekker in je vel met een echte summerbody? Dan moet je hier wel iets voor doen, want afvallen gaat niet zomaar. Helaas zijn de sportscholen vanwege COVID-19 nog steeds dicht, maar alsnog zijn er genoeg mogelijkheden om een strakke summerbody te krijgen. Maak snel gebruik van deze tips.

1. Kom direct in actie

De zomer komt sneller dichterbij dan je denkt! Nu kun je je nog verstoppen in een grote, warme trui, maar dat gaat niet als het buiten ineens 20 graden is. Je doet er dan ook goed aan nu direct in actie te komen en aan je summerbody te werken, en niet pas op het laatste moment. Doe je dat wel, dan loop je kans op blessures en dat willen we natuurlijk niet.

2. Stel doelen voor je summerbody

Ben jij het type dat het lastig vindt zichzelf te motiveren? Je bent zeker niet de enige! Houd daarom een bepaald doel voor ogen.

Wil je graag die ene mooie jurk van vorig jaar of die iets strakkere broek weer aankunnen? Maak hier een doel van en werk een schema uit. Zo kom je veel verder.

Dit schema is overigens erg belangrijk. Stel je namelijk geen schema op, dan zal je waarschijnlijk al snel opgeven. Hoe gedetailleerd je dit schema maakt, ligt helemaal aan jezelf.

Misschien wil je wel twee keer per week gaan hardlopen? Plaats dit dan in je schema, bijvoorbeeld op dinsdag en donderdag. Ook kun je erbij zetten hoe lang, hoe ver en waar je gaat hardlopen.

3. Kies de juiste sport

Het heeft geen nut om jezelf een sport aan te praten waar je helemaal niks mee hebt. Doe je dit wel, dan ga je uiteindelijk met tegenzin sporten. En de kans op blessures wordt veel groter. Kies dus voor een sport waar jij je fijn bij voelt. Ben je gek op dansen? Ga dansen! Zeker wanneer je dit heel intensief doet verbrand je er heel wat calorieën mee.

Wil je liever vanuit huis sporten, kijk dan voor een hometrainer of loopband. Ideaal, want je rent dan op de loopband terwijl je naar je favoriete serie kijkt. Wel moet je dan wel echt gemotiveerd zijn. De kans dat je uiteindelijk niet meer op de loopband gaat staan maar gewoon op de bank gaat zitten om je serie te kijken, is zeker aanwezig.

Heb je ruimte over in je huis? Plaats je fitnessapparaat dan in een aparte kamer. Zo word je niet snel verleid om toch op die bank te gaan zitten.

Vind je dit allemaal niks, maar wil je wel vanuit huis sporten? Er zijn ontzettend veel online video’s met workouts te vinden. Zoek bijvoorbeeld fitnessoefeningen voor beginners, mensen wat meer conditie of juist voor de ervaren sporters. Zo bepaal je zelf hoe zwaar de workout mag zijn.

4. Volg een detoxkuur

Sporten helpt je om af te vallen. Maar als je weinig energie hebt, verschillende ‘kleine’ klachten ondervindt en gewoon het gevoel hebt dat je niet lekker in je vel zit, dan is een detox een goed idee.

Met een detoxkuur ontgif jij je lichaam zodat je je weer fit voelt. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van onze 30-daagse detoxkuur Detox Matcha. Bovendien gaat je huid er gezonder uit zien en je haren gaan glanzen: een enorme boost voor jouw zelfvertrouwen!

Nadat je een detoxkuur hebt gedaan is jouw lichaam klaar voor een nieuw begin. En kun je beginnen met het aanpassen van je eetpatroon om zo aan je summerbody te werken.

5. Pas je eetpatroon aan

Sporten is erg belangrijk voor je lichaam, zeker wanneer jij wilt toewerken naar een summerbody. Maar als je na het hardlopen direct naar de snackbar gaat of thuis een zak chips opentrekt, heeft het niet zoveel nut. Wil je echt gewicht gaan verliezen, pas dan zeker je eetpatroon aan.

Dit betekent zeker niet dat je niks lekkers meer mag eten, maar wel dat je je meer bewust moet zijn van wat jij eet en drinkt op een dag. Neem bijvoorbeeld eens fruit als tussendoortje in plaats van een gevulde koek en een groot glas water in plaats van cola.

Ook zijn er verschillende producten te koop die jou net dat ene zetje kunnen geven. Afslankthee is hier een goed voorbeeld van. Deze thee bevat verschillende ingrediënten die ervoor zorgen dat jij wat eenvoudiger afvalt en dus eerder je doel behaalt.

6. Beloon jezelf op weg naar je summerbody

Wanneer je ineens veel sport en je voedingspatroon hebt aangepast, wil je dit natuurlijk ook door blijven zetten. Daarom is het belangrijk dat jij jezelf regelmatig beloont. Dit zou je kunnen doen met eten: bijvoorbeeld op zaterdagavond een glas alcohol en een bakje chips. Maar er zijn nog veel meer manieren.

Bijvoorbeeld door die mooie hardloopschoenen voor jezelf te kopen, of die ene gave smartwatch waarop je precies bij kunt houden hoeveel meter je al hardgelopen hebt. Uiteindelijk zie je dat juist deze beloningen ervoor zorgen dat je blijft sporten.

En wanneer het zonnetje dan echt goed begint te schijnen en jij al een paar kilo kwijt bent, kun je jezelf belonen met mooie zwemkleding en genieten van de zomer. Strakke summerbody here we come!

Ook werken aan een strakke summerbody? Begin dan goed met de afslankthee Skinny Matcha of volg meteen een 30-daagse detoxkuur met deze Detox Thee.