Aardbeien en chocolade zijn een echte match made in heaven, zoals ze dat vaak zeggen. De smaken gaan supergoed samen en je kan ze op allerlei manieren combineren. 

Maar soms heb je niet veel zin om uren in de keuken te staan… daarom ging ik op zoek naar een gemakkelijk en snel recept, waarbij je slechts 3 ingrediënten nodig hebt: aardbeien, witte chocolade en matchapoeder. Simpeler dan dit kan niet meer… 

Deze aardbeien met witte chocolade en matcha kan je zowel eten als snack op een warme lente- of zomerdag of als verfrissend dessert. Ik waarschuw je nu al, ze zijn zo lekker en zelfs een beetje verslavend! Bij ons vallen ze zowel bij groot als klein in de smaak. :-) 

Maar eerst even dit... Ik heb onze populairste matcha recepten gebundeld in een handig receptenboek. Helemaal gratis. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Aardbeien met chocolade-matcha dip

Ingrediënten

  • 20 aardbeien 
  • 1 ½ eetlepel matchapoeder
  • 250 gram witte chocolade

Het recept: 

  1. Smelt ¾ van de witte chocolade in de microgolfoven. Zorg ervoor dat je tussentijds goed roert want anders is er kans op aanbranden. 
  2. Voeg de matcha toe en roer goed door. 
  3. Dip elke aardbei in de chocoladesaus en plaats ze op een schotel of bord met bakpapier. Zet ze erna 15 minuutjes in de frigo tot ze hard zijn. 
  4. Smelt daarna de overige chocolade (¼) in de microgolfoven. 
  5. Versier elke aardbei met de witte chocolade. Je kan er lijntjes op tekenen, stipjes maken… dat is volledig aan jou! Wij hebben lijnen getrokken met een lepel. 
  6. Plaats ze daarna terug in de frigo tot de chocolade hard is geworden. 

Doordat de aardbeien een tijdje in de koelkast hebben gestaan zijn ze heerlijk verfrissend. De ideale zomerse snack als je het mij vraagt!

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.