Je lichaam op een gezonde manier detoxen, hoe doe je dat nu juist? Zeker niet door alleen maar soepen, smoothies of detoxsapjes te drinken.

Zo’n detoxkuur is echt niet gezond, omdat je op die manier niet gevarieerd eet en dus niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Op termijn kan dat zelfs leiden tot tekorten…

Je lichaam reinigen, dat doe je door gezond te eten en je lichaam te ondersteunen met natuurlijke ingrediënten.

In deze blog ontdek je 4 ingrediënten die ontgiftend werken en dus ideaal zijn voor een grondige detox!

Het zelfreinigend proces van je lichaam een handje helpen

Ons lichaam is een supermachine: de lever en andere organen werken continu hard om vreemde stoffen, die niet in je lichaam thuis horen, af te breken. Daarna verlaten ze je lichaam via urine en ontlasting maar ook via je ademhaling.

Natuurlijk is het zo dat je lichaam af en toe wat extra hulp kan gebruiken. Wanneer je tijdens de feestdagen heel wat aperitiefmomentjes gehad hebt, dan voel je al snel dat jouw lichaam overuren draait om de schade te herstellen. Het is op zo’n moment dat een beetje ondersteuning geen kwaad kan.

Daarnaast kan je jouw lichaam heel het jaar door gezond houden door meer met ontgiftende ingrediënten te koken.

Natuurlijke ingrediënten die ontgiftend werken

Brandnetel: een geneeskrachtige plant

Ooit al eens in contact gekomen met een brandnetel? Dan weet je dat die jeuk allesbehalve fijn is… En toch heeft deze plant heel wat geneeskrachtige voordelen:

 • Het werkt als superontgifter, want het verwijdert schadelijke stoffen snel uit je lichaam.
 • Brandnetel is een diureticum. Dat is een middel dat de afgifte van water stimuleert. Je urineproductie wordt verhoogd waardoor gevaarlijke stoffen sneller uit het lichaam verwijderd worden.
 • Het ondersteunt de werking van je lever en nieren.

Venkel werkt vochtafdrijvend

Venkel is nog zo’n gezonde groente met verrassend veel voordelen. Dankzij de vochtafdrijvende en reinigende werking zal het net zoals brandnetel je lever een grondige reiniging bezorgen. Daarnaast heeft het ook deze voordelen:

 • Het zit bomvol ijzer. Dat is belangrijk omdat je op die manier bloedarmoede tegengaat.
 • Doordat het veel antioxidanten en vitamine C bevat, zal het ook je immuunsysteem versterken.
 • Het heeft een antibacteriële werking.

Citroenzeste zit vol voedingsstoffen

De schil van een citroen wordt vaak weggesmeten, terwijl die boordevol goede stoffen zit. Het bevat zelfs meer vitaminen dan de vrucht zelf, zo heb je direct een goede reden om die schil meer te gebruiken!

Dit zijn de redenen waarom je de schil best niet direct weggooit:

 • Het bevat een grote dosis antioxidanten en vitamines, waardoor het je immuunsysteem een boost geeft.
 • In de zeste zitten flavonoïden, die zijn ontzettend goed voor je hart- en bloedvaten waardoor ze ook het natuurlijke reinigingsproces van je lichaam ondersteunen.
 • De schil is een bron van calcium, wat dan weer belangrijk is om je botten en cellen sterk te houden.

Matcha poeder: het groene goud

Last but not least: matcha poeder! Hoe kan het ook anders, als matcha-expert vertel ik maar al te graag over de vele gezondheidsvoordelen:

 • Het reinigt je lichaam op natuurlijke wijze. Een maand voor de oogst worden de planten afgedekt waardoor de productie van chlorofyl, aminozuren, antioxidanten en L-theanine een boost krijgt. Chlorofyl is gekend als een ontgiftende stof. Het bezorgt je darmen en lever een grondige reiniging.
 • Doordat het boordevol antioxidanten en vitamines zit krijgt je immuunsysteem ook een boost.
 • Je krijgt er urenlang energie van, ook mooi meegenomen. :-)

Ontdek de Detox Matcha

Al de fantastische ingrediënten hierboven hebben minstens één gemeenschappelijk kenmerk: ze werken allemaal ontgiftend. Matcha, brandnetel, venkel en citroenzeste werken ook geweldig goed samen en versterken elkaars werking. Daarom ontwikkelde ik een nieuwe matcha blend: de Detox Matcha.

Gun je lichaam een grondige detox. Met één kopje per dag ondersteun je jouw lichaam en kan je elke dag het beste van jezelf geven. Als dat niet fantastisch is?

Reacties

Liliane Van Cleemputte:

Sinds ik de thee drink voel ik me veel beter.
ben diabeet
had vroeger heel broze nagels , die zijn nu sterker, waarschijnlijk ook door de matchathee

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.