Dat je matcha met eindeloos veel dingen kan combineren in de keuken is wel duidelijk. Je kan het toevoegen aan smoothies, gebak, yoghurt, zelfs sauzen …

Maar deze keer wou ik iets nieuws proberen en ging ik aan de slag in de keuken voor een heerlijke homemade matcha-pindakaas. Ja je leest het goed, matcha is echt heerlijk op een boterham en de combinatie met pindakaas is verrassend lekker!

Mijn pindakaas maak ik volledig zelf want eigenlijk is dat enorm makkelijk. Op 2 minuten maak je een grote portie waar je verschillende dagen van kan eten. Huisgemaakt is daarnaast veel gezonder dan de kant-en-klare pindakaas die je in de supermarkt vindt, want die zit vaak vol verborgen suikers. Genoeg redenen om mijn pindakaas zelf te maken. :-)

Dit is waarschijnlijk het meest simpele gerecht dat ik al ooit gemaakt heb in mijn keuken, maar o zo lekker en gezond! Noten zitten namelijk bomvol vitamines, mineralen en omega-3 vetzuren die een gezonde levensstijl ondersteunen.

Pindakaas en matcha spread

Ingrediënten

(Voor een pot van 500 gram)

  • 500 gram ongezouten pinda’s
    (Voor dit recept gebruik ik pinda’s maar je kan ook amandelen, hazelnoten of walnoten gebruiken als je andere notenpasta wilt maken.)
  • Een scheutje olie om het wat smeuïger te maken (bijvoorbeeld amandelolie, walnootolie)
  • 1 eetlepel matcha poeder
  • Optioneel: een scheutje honing
  • Voor de topping: fruit naar keuze (blauwe bessen of banaan)

Bereiding

De bereiding is simpel: voeg de pinda’s en de olie toe aan een blender en mix het geheel. Hou je van zoete pindakaas? Dan kan je voor het mixen ook nog wat honing toevoegen.

Eerst zal het mengsel wat korrelig zijn maar na een tijdje komt er olie vrij uit de noten en zal het een smeuïge notenpasta worden. Stop met mixen als al de noten goed vermalen zijn. Daarna meng je het matcha poeder door het geheel.

Het enige wat je nu nog moet doen is de pindakaas verdelen over potjes en dan kunnen ze in de koelkast.

‘s Ochtends haal je de pindakaas uit de koelkast, smeer je het op een toast en voeg je eventueel nog wat fruit toe. Blauwe bessen en banaan gaan goed samen met de smaak van pindakaas. Geniet van je ontbijt!

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.