Het is belangrijk om elke dag voldoende water te drinken, en zeker op warme zomerdagen is het een must. Maar genoeg water binnenkrijgen, dat is voor velen nog steeds een moeilijke taak. Door je drukke planning of simpelweg omdat je het niet graag drinkt: er zijn genoeg redenen waarom voldoende drinken meestal niet lukt. 

Gelukkig hoeft water drinken niet saai te zijn, voeg wat fruit toe als extra smaak en dan heb je direct een leuk en lekker alternatief! Zet een grote kan in het zicht op je bureau of werkplek, en dan zijn er geen excuses meer om niet voldoende te drinken. :-)

Infused water met fruit, kruiden of groenten

Fruitwater, infused water, vruchtenwater.. er zijn verschillende benamingen maar het komt altijd op hetzelfde neer. Je voegt kruiden, fruit of groenten toe aan je water en daardoor maak je de smaak net wat spannender. Het ziet er ook veel lekkerder en vrolijker uit, een ideaal drankje voor de zomer! 

Omdat je alleen pure ingrediënten toevoegt is dit ook een veel gezonder alternatief voor frisdrank. 

Maar eerst even dit... Ik heb onze populairste matcha recepten gebundeld in een handig receptenboek. Helemaal gratis. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

2 recepten om je water te pimpen 

Fruitwater met sinaasappel

Schijfjes sinaasappel, blauwe bessen, aardbei en matcha

  • Kook een scheutje water en giet het bij 1 eetlepel matcha. Klop goed door met de bamboeklopper zodat er geen klonters meer zijn. 
  • Vul een grote kan met water, giet het matcha-mengsel erbij en roer goed door. 
  • Snij dan sinaasappel, blauwe bessen en aardbei in stukjes. 
  • Voeg het fruit toe aan de kan en laat een nachtje in de koelkast trekken. 

Fruitwater met munt, gember en citroen

Munt, gember en citroen

Gember, citroen en munt zijn supergezond. Gember werkt ontstekingsremmend, citroen geeft je immuunsysteem een boost en munt stimuleert je spijsvertering. 

  • Vul een kan met water, snij daarna de munt, gember en citroen in stukjes. 
  • Voeg de stukjes toe aan de kan en laat ook deze combinatie een nachtje trekken. 

In principe kan je elk soort fruit of elke groente toevoegen aan je water, experimenteer zeker eens met de smaken die jij het lekkerst vindt. 

Tips & tricks voor het perfecte fruitwater 

Wil je het meeste voordeel halen uit jouw infused water? Ik geef je een antwoord op enkele belangrijke vragen zodat je het perfecte infused water op tafel serveert.

1. Hoe serveer je het? 

Serveer in een grote drankdispenser met tapkraan voor een WOW-effect. Ideaal tijdens feestjes! Op Bol.com vind je een groot aanbod. 

Neem je het liever mee naar je werk? Er bestaan drinkbussen met een fruit filter, dat zorgt ervoor dat je niet steeds een stuk fruit binnenkrijgt bij het drinken. 

2. Kan je het maken met diepvriesfruit? 

Diepvriesfruit is prima voor infused water. In de zomer is het zelfs extra verfrissend. 

Als je enkele zakjes in je diepvries steekt, dan heb je altijd voldoende fruit in huis. 

3. Met wat voor fruit kan ik het maken? 

In principe kan je elk soort fruit of elke groene toevoegen. Je kiest wel best voor biologische en onbespoten ingrediënten. Spoel je fruit ook goed af voor je ze gebruikt.

4. Hoe lang moet het fruit trekken? 

Je kan het best lang genoeg laten infuseren. Hoe langer, hoe sterker de smaak. Voor een optimaal resultaat laat je het een nachtje in de koelkast staan. 

5. Hoe maak ik het nog zoeter? 

Heb je het liever wat zoeter? Dan kan je wat honing toevoegen. Wens je liever nog meer smaak? Je kan je infused water ook aanlengen met thee naar keuze. 

6. Gebruik ik plat water of bruiswater? 

Je kan zowel plat water als bruiswater gebruiken. Met bruiswater creëer je een superlekkere limonade die heerlijk verfrissend is op warme zomerdagen. 

Geniet ervan!

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Reacties

Heb al gehoord over deze drankjes dat ze lekker en gezond zyn .graag receptjes .Dank by voorbaat .wilfrieda

— De Bruyn Wilfrieda
Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.