Waarom niet elke matcha hetzelfde is

Het verhaal van JOY of MATCHA

Hoe het allemaal begon.

Hallo, mijn naam is Ronny, de oprichter van JOY of MATCHA. Mijn verhaal begon in de cockpit van een vliegtuig, hoog boven de wolken. Als piloot met onregelmatige uren en lange dagen had ik iets nodig dat me scherp en gefocust hield tijdens de meest kritische momenten van een vlucht. Koffie was niet meer voldoende; ik zocht naar een gezondere, betere oplossing.

Tijdens een stop in de VS proefde ik voor het eerste matcha, maar vond het niet waaw. Mijn nieuwsgierigheid was wel geprikkeld en ik begon mijn avontuur om de echte, pure matcha te ontdekken.

Op ontdekkingsreis naar Japan.

Ik reisde naar Japan, waar ik kleine boerderijen bezocht en leerde over de authentieke productie van matcha. Ik ontdekte een wereld van verschil in smaak en kwaliteit en realiseerde me dat ik iets waardevols had gevonden, niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen die op zoek waren naar een natuurlijke energiebron en focus.

JOY of MATCHA is geboren uit deze passie. Met onze missie "For a better you" bieden we een product aan dat je energie geeft, je focus verhoogt, en bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Matcha is meer dan een drankje; het is een symbool van welzijn. Een dagelijks ritueel voor innerlijke schoonheid en gezondheid.

Biologische productie.

Het productieproces van JOY of MATCHA is bijzonder en vereist veel vakmanschap. 20-30 dagen voor de oogst worden de theebladeren in de schaduw gezet. Dit verhoogt de chlorofylproductie, wat de bladeren hun levendige groene kleur en rijke smaak geeft.

Na de oogst worden de bladeren zorgvuldig gestoomd, gedroogd en tot een fijn poeder vermalen met traditionele stenen molens. Het duurt een uur om slechts 30 gram matcha te produceren. Dit langzame proces zorgt ervoor dat de matcha zijn kwaliteit behoudt.

Al onze matcha is biologisch geteeld, vrij van kunstmatige additieven en pesticiden. Zo garanderen we dat elke kop matcha die je drinkt, van de puurste en hoogste kwaliteit is, vol van smaak en rijk aan gezondheidsvoordelen.

Elke klant heeft zijn eigen verhaal over hoe matcha hun leven heeft veranderd
Ik ben eigelijk een beetje verslaafd geworden aan deze matcha. Van notoire koffiedrinker naar trouwe matchadrinker. Deze geeft echt wel energie en een super goed gevoel!
— Fetty
Jullie matcha smaakt echt super lekker en heeft een erg verfijnde, subtiele smaak. Ik heb al heel veel soorten matcha geproefd, maar die van jullie vind ik tot nu toe het lekkerst.
— Sonia
Ik wilde van de koffie af en had gelezen over de voordelen van matcha. Ik ben blij dat ik deze stap gemaakt heb. Het is veel gezonder en nog lekker ook!
— Monique