Ben jij een vroege vogel of blijf je ’s morgens liever nog wat snoozen in je bed?
De ochtend is eigenlijk een heel belangrijk deel van je dag, want het bepaald hoe jouw dag verder verloopt.

Als ik mijn ontbijt oversla en vol stress de deur uitga, dan weet ik dat het vervolg van mijn dag vaak chaotisch gaat verlopen.

Gelukkig bestaan er tal van tips en manieren waarmee je jouw dag goed kan starten.

Ik verzamelde 10 van de meest makkelijke ochtendrituelen waarmee je jouw dag goed en rustig begint!

1. Leg de gsm en laptop opzij

We leven in een digitale wereld, veel mensen starten hun dag met het checken van e-mails of social media. Of je er gelukkig van wordt, dat betwijfel ik. Leg die gsm en laptop dus gewoon opzij en geniet van een ochtend zonder technologische snufjes. Als je ‘s morgens mails beantwoordt of social media bekijkt gun jij je hoofd absoluut geen rust. Wedden dat jouw ochtend veel rustiger verloopt als je deze apparaten links laat liggen?

2. Stretch, want dat geeft energie

Het is een gemakkelijke stap en toch vergeten veel mensen dit. Stretchen verlaagt het stressniveau, wanneer we gestrest zijn kunnen onze spieren snel verkrampen. Als je leert hoe je de spieren het beste kan ontspannen dan werkt dit stressverlagend. Stretchen zorgt dus voor een ontspannen begin van de dag!

Zet je recht in bed, doe een aantal gemakkelijke oefeningen en voel het verschil. Je zal je echt veel energieker voelen gedurende de dag.

3. Open direct de gordijnen

Een donkere kamer moedigt niet aan om aan de dag te beginnen. Je zou liever nog wat blijven liggen in dat warm en comfortabel bed. Maar er is een oplossing: gaat jouw wekker? Open dan direct de gordijnen, het natuurlijk licht maakt je wakker en dan lukt het veel gemakkelijker om goed wakker te worden.

4. Maak je bed op

Ja het is verleidelijk, uit bed stappen en daarna je bed niet opmaken. Maar een rommelige slaapkamer zorgt voor een rommelige geest. Als je ‘s ochtends tijd maakt om je bed op te maken, dan voelt het alsof je al iets goed hebt gedaan in de ochtend. En dan ga je ‘s avonds ook gewoon in een rustige kamer slapen. Doen, hé?

5. Zet een aangepaste afspeellijst op

Als er iets is waar bijna iedereen gelukkig van wordt, dan is het muziek. Het vinden van jouw favoriete muziek is nog nooit zo makkelijk geweest, via streamingdiensten zoals Spotify ontdek je muziek in alle genres.

Zet ‘s morgens een aangepaste afspeellijst op, eentje waar jij gelukkig van wordt. Dat kan relaxerende muziek zijn of vrolijke nummers die instant een smile op je gezicht toveren.

Tip: op Spotify vind je afspeellijsten waaronder morning motivation. Hiermee start je jouw dag direct goed!

6. Drink een tasje matcha en water bij het opstaan

Gedurende de nacht is ons lichaam druk aan het werk met verschillende natuurlijke processen. Zo worden afvalstoffen afgevoerd en wordt het lichaam klaargestoomd voor een nieuwe dag. Daarom drink je bij het opstaan best een groot glas water zodat jouw vochtbalans weer op peil is. Hydratatie is echt belangrijk!

Naast het drinken van water start ik mijn dag altijd met een kopje matcha. Matcha zit boordevol gezonde stoffen en wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het je een echte energieboost geeft. Je hebt dus dezelfde voordelen als een tas koffie maar geen vervelend dipje achteraf.

Bye bye vermoeidheid en hallo productieve dag!

7. Stel doelen voor de dag en kijk je to do lijst na

Weet je vaak niet met welke taak je exact moet beginnen? En staat je agenda boordevol taken? Als je ‘s ochtends kort je to do lijst overloopt zorg je voor rust in jouw hoofd. Dit hoeft maar 5 minuutjes te duren maar dan weet je wel wat je exact te doen hebt gedurende de dag.

8. Maak je lunch en benodigdheden de avond ervoor klaar

Eet je graag gezond op het werk maar vind je dit veel werk? Een grote tip: maak alles de avond ervoor klaar. Zet je lunch en tussendoortjes in de frigo, zo kan je ‘s morgens heel wat tijd besparen en in plaats van de dagelijkse stress lekker ontbijten! Hetzelfde geldt voor het ontbijt: ik heb heel wat receptjes op de blog verzameld die je de avond voordien snel klaarmaakt. Van bananenbrood tot matcha pancakes en ontbijtsmoothies.

9. Neem je warme drank mee naar het werk

Ik hoor heel wat mensen klagen dat de koffie of thee op hun werk echt niet goed is. Terwijl warme drank toch echt helpt om productief te zijn en even te ontspannen. Ook daar heb ik een oplossing voor, neem een grote thermos mee naar het werk. Dan ben je zeker dat je een goed kopje koffie of in mijn geval matcha hebt op het werk.

Onze thermosbeker is prachtig afgewerkt met echt bamboehout. Het heeft een handige uitneembare theefilter en het dubbelwandig RVS houdt je dranken extra lang warm (minimum 8 uur) en ijskoud (minimum 10 uur). Hierdoor wordt jouw favoriete drank niet koud en geniet je de hele dag van lekkere drank!

10. Luister podcasts op weg naar het werk

In België is het ochtendverkeer vaak echt vervelend, al die file pffff... Gelukkig bestaan er nog middeltjes waarmee je dat ellendige verkeer toch nog iets aangenamer maakt. Podcasts luisteren is een leuke manier en zo let je minder op de tijd die traag tikt.

Podcasts bestaan er in allerlei sectoren en er zijn zelfs podcasts over een gezonde levensstijl. Zo is er bijvoorbeeld de podcast van The Food Medic, Hazel Wallace is arts en personal trainer. Ze vertelt je meer over de nieuwste trends en geeft voedingsadvies. Super interessant!

Als je al deze tips toepast, dan werk je aan een gezonde start van jouw dag.

Heb je zelf nog tips? Vermeld ze even in een reactie onder deze blog, dan voeg ik ze met veel plezier toe aan de lijst!

Reacties

Mady :

Ik zou graag dat de garde bestellen want ik merk dat ik de thee niet juist klaarmaak de poeder zakt gedurig naar de bodem en er zitten ook brokjes in en zeker als ik hem koud wil drinken grtjs

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.