Celebrities, bekende vlamingen zoals Sandra Bekkari en zowat elke fitnessgoeroe drinkt het: matcha!

Stellen dat deze Japanse groene thee in geen tijd super populair is geworden, is eigenlijk een understatement.

Maar wat maakt matcha nu zo populair en waarom zweren alle mensen die met een gezonde levensstijl bezig zijn erbij? Wij vonden alvast een heel aantal redenen en sommen de voordelen van matcha graag voor je op.

Boordevol antioxidanten

De belangrijkste reden voor de populariteit van dit groene goud?

Antioxidanten. Matcha zit er boordevol van!

Antioxidanten zijn stoffen die je beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die je cellen en weefsels kunnen beschadigen en kunnen leiden tot kanker, hart- en vaatziektes.

Antioxidanten helpen dit te voorkomen en zijn dan ook essentieel voor een goede gezondheid en een verhoogde weerstand.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat matcha thee meer antioxidanten bevat, dan heel wat andere superfoods. Het bevat er zelfs 137x keer meer antioxidanten dan de gewone groene thee.

Logisch dus dat iedereen er laaiend enthousiast over is.

Een powerboost voor je hele lichaam

Antioxidanten is één factor, maar matcha heeft nog veel meer goeds voor ons lichaam in petto.

Zo geeft het je meer energie, een boost aan je metabolisme, laat het je hersenen op volle toeren draaien en zorgt het nog voor een natuurlijke detox ook.

Eerlijk, waarom zou je geen kopje matcha drinken? We gaan op elk van deze aspecten even wat dieper in.

 • Energie
  Dezelfde boost als koffie, maar dan met veel minder cafeïne? Matcha speelt het klaar. De L-Theanine die in matcha aanwezig is, zorgt voor een kalmerend effect en wist de negatieve nadelen van cafeïne uit. Bye bye slaapeloosheid!

 • Een boost voor je metabolisme
  Kort samengevat, matcha laat je sneller calorieën verbranden. Volgens The American Journal of Clinical Nutrition vermindert matcha je lichaamsvet en verlaagt het ook je LDL-cholesterol. Een gouden tip? Drink een kopje matcha voor het sporten en je verbrandt tot maar liefst 25% meer vet dan anders. Bovendien kan je ook een heel stuk langer doorgaan met je workout. Twee vliegen in één klap.

 • Detox
  Chlorofyl zorgt voor de intens groene kleur van matcha, maar het doet nog veel meer. Het helpt ook metalen afvoeren uit het lichaam en zorgt voor een intense natuurlijke detox. Alle schadelijke stoffen worden netjes uit je lichaam geloosd, waardoor je je een stuk beter in je vel voelt.

 • Weldaad voor je brein
  Wist je dat in lang vervlogen tijden matcha al gebruikt werd door boeddhistische monniken bij het mediteren? Hier komt de L-Theanine weer om de hoek kijken. Deze stof kalmeert en relaxeert. Het verhoogt ook de concentratie waardoor je veel meer focus aan de dag kunt leggen en sneller resultaten boekt.

Iedereen aan de matcha

Als je al het bovenstaande hebt gelezen, ben je vast al een stuk minder verwonderd over de populariteit van matcha.

Laat je verleiden door de licht gezoete smaak van deze thee in poedervorm en sluit je aan bij het groepje fans. Proef ’s morgens van een heerlijk kopje, of maak er een relaxmomentje van in de namiddag.

Een instant goed gevoel en je voelt de energie zo je lichaam binnen stromen!

We hebben een leuke Matcha thee set waar alles in zit om te starten, of je kan gewoon een potje Matcha thee bestellen.

Reacties

janssens veronica :

Ik gebruik matcha thee als detoxkuur en misschien helpt het mijn opvliegers te minderen

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.