Het is bijna zomer! Heb jij al een nieuwe zwembroek, bikini of badpak om in te shinen deze zomer?

Wij hopen dat jij je prettig voelt in badkleding. Maar deze ‘kleding’ verhult weinig en maakt sommigen van ons onzeker. Over love handles, striae, billen…maar vooral: de buik.

Iets wat velen willen en waar sommigen al maanden naartoe werken: een strakke buik. Maar hoe krijg je die?

1. Wees nieuwsgierig

Hoe kan nieuwsgierigheid nou helpen bij het krijgen van een strakke buik? Ga op onderzoek om uit te vinden wat er nodig is voor een strakke buik. Zijn dat ontelbaar veel crunches? Alleen nog maar blaadjes sla eten? Nee. Probeer te achterhalen wat écht werkt en wat jij kunt toepassen.

Maar… op het internet staan enorm veel leugens en misleidende claims. Om jezelf goed te informeren dien je kritisch te zijn. En vaak helpt het om daadwerkelijk met professionals te praten. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat ook daadwerkelijk zo. Enkele voorbeelden van dingen die niet werken of niet waar zijn:

  • Plaatselijk vet verbranden
  • Geen koolhydraten en/of vet eten
  • Drankjes waarvan je afvalt
  • Voedingsmiddelen die vet verbranden
  • Alleen maar buikspieroefeningen doen

2. Formuleer een positief doel

Ik wil een sixpack! De ultieme droom. Maar vaak komen we thuis van een koude douche. Want zo’n sixpack krijgen blijkt helaas toch niet zo makkelijk. Een sixpack hebben als einddoel eindigt vaak in teleurstelling.

Een doel hebben an sich is heel goed. Het geeft je een eindpunt om naar toe te werken. En op basis van een doel kun je een plan maken. Je weet wat je nodig hebt en moet doen om bij het eindpunt te komen. Door een doel op te breken in verschillende stappen wordt het halen van een doel ook nog eens veel makkelijker.

Wij voegen daar nog iets aan toe. Namelijk: formuleer een positief doel. Een doel waaraan je wilt werken. Waarvan je denkt: yes, dat is leuk! Wil jij een strakke buik? Of wil jij je deze zomer gewoon fantastisch voelen en genieten van een dagje strand? Focus op het positieve, dat is veel leuker!

Een positief doel is ook realistisch. Het probleem is vaak dat we een doel hebben die helemaal niet haalbaar is binnen de tijd die we hebben. We hebben werk, hobby’s, familie, vrienden en soms kinderen waaraan we tijd willen besteden. Of de omstandigheden maken het je gewoon onmogelijk om dagelijks aan je doel te werken.

3. Eet verstandig

Er bestaan geen wondermiddelen en je hoeft jezelf ook niet uit te hongeren. Ja, het klopt dat je voor een echte sixpack maar weinig vet mag hebben. Het is een hele kunst om goed, gezond en precies genoeg te eten. Gelukkig kun je ook al een strakke buik hebben, zonder een volledige sixpack.

Eet dus verstandig. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Eet lekker veel groenten en fruit voor vitaminen en mineralen. En eet vezelrijk voor een goede stoelgang. Hoe beter jij eet, hoe blijer jouw buik is. En dat betekent minder last van opgeblazen buiken.

Er zijn ook allerlei kruiden en specerijen die jou kunnen helpen. Zoals gember, kaneel en matcha. Drink bijvoorbeeld onze Skinny Matcha thee ter ondersteuning. Lekker én gezond.

4. Train je lichaam

Train je lichaam, niet alleen je buik! Dat is niet alleen effectiever, maar ook veel leuker. Want zeg nou eerlijk…die buikspierkwartiertjes ben je snel zat. Kies een activiteit die bij je past, zodat je er vrolijker en fitter van wordt.

Een actieve levensstijl zorgt er al snel voor dat je misschien een kilootje kwijtraakt, of dat je net wat lekkerder in je vel komt te zitten. Bij de meeste activiteiten of sporten span je ook je buikspieren aan. Daarnaast kun je natuurlijk wat gerichte oefeningen doen voor de buik.

Ook deze oefeningen kun je leuk maken. Doe een plank-challenge met je vrienden. Of een sit-up tijdens het overgooien van een bal met je jongere neefje of nichtje. Of speel met je kinderen mee in de speeltuin.

5. Pas op met zout

Je hebt zout nodig, maar je kunt er ook teveel van binnenkrijgen. Met name door zout eten. Heb je wel eens gemerkt dat je buik opgeblazen is na een zak chips? Dat merk je dan de volgende ochtend. Door al dat zout ben je meer vocht gaan vasthouden.

Verban zout niet helemaal uit je leven. Want je lichaam verliest hoe dan ook iedere dag zout. Bijvoorbeeld via zweet. Je krijgt genoeg zout binnen via normale voeding, dus het is niet nodig om extra zout te eten na het sporten.

6. Slaap lekker

Slaap is zo ontzettend belangrijk. Ook voor een strakke buik. Om twee redenen. Allereerst omdat je spieren alleen kunnen groeien wanneer je goed slaapt. En ten tweede, omdat je bij weinig slaap juist vaak meer en ongezonder gaat eten. Je lichaam heeft overdag energie nodig en dus vraagt het om voeding.

Daarnaast raken je hongerhormonen ontregeld bij langdurig slaapgebrek of stress. En voel je je ook gewoon beter, positiever en vrolijker als je genoeg slaapt. Je kunt de hele wereld aan! Met als effect dat het makkelijker is om gezonde keuzes te maken.

Hoe voel jij je in je lichaam? En heb je (positieve) doelen? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.