Amandelen en matcha zijn een match made in heaven. Amandelen zijn geliefd dankzij hun zachte, romige smaak. Daarnaast mogen ze een plek innemen op de lijst van meest gezonde noten. 

Ze zijn een bron van eiwitten, vezels, magnesium en met een klein handje noten krijg je maar liefst 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine E binnen.

Combineer dit met de gezondheidsvoordelen van matcha, en dan weet je dat het drankje ontzettend gezond is. 

Verder is deze amandel matchafrappé ook heerlijk verfrissend en supersimpel om te maken. 

Matchafrappé

Wat heb je nodig? 

Voor 1 persoon: 

  • 2 dl amandelmelk  (Je kiest best altijd voor plantaardige melk. De amandelmelk kan je wel vervangen door bijvoorbeeld rijstmelk, havermelk of sojamelk.)
  • ½ tl matchapoeder
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 2 ijsblokjes om te mixen en wat extra ijsblokjes voor in je glas 

Bereiding 

Doe de amandelmelk, het matchapoeder, het vanillepoeder en de ijsblokjes in de mixer. Serveer daarna in een glas met veel ijsblokjes. Simpeler dan dit kan niet! ;-) 

Deze verfrissende drank is niet alleen lekker in de lente en zomer, ook in de koudere maanden is het fantastisch als je een alternatief zoekt voor je latte's, theetjes of water. Het is dorstlessend en voedzaam, de ideale drank voor een gezonde boost! 

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek vol overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.