Heb je een drukke levensstijl en soms nood aan wat extra energie? En grijp je daarbij snel naar een blikje energiedrank? Verleidelijk, want het is een gemakkelijke keuze, maar ook o zo ongezond. Een blik op de ingrediënten zegt genoeg: het zit boordevol suikers en cafeïne, wat je een snelle, maar ook heel korte energiepiek oplevert.

Laat die blikjes energiedrank dus maar staan, er zijn genoeg gezondere manieren om energie te krijgen. Vandaag delen wij 7 gezonde alternatieven voor energiedrankjes. Dankzij deze tips krijg je in no time een flinke energieboost!  

#1 Matcha

Dé superfood der superfoods? Dat moet matcha thee toch zijn. Dit groene poeder doet wonderen voor je concentratievermogen. Het zit dan ook boordevol antioxidanten – zelfs 10x meer dan in gewone groene thee! Sinds enkele jaren is matcha dan ook razend populair en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Do it yourself: matcha latte

Matcha latte is helemaal in en dat maak je gewoon gemakkelijk zelf! Probeer eens volgend receptje. 

Doe 1 bamboelepel Matcha in een kom, voeg hier een eetlepel warm water aan toe.

Meng het daarna tot een gladde massa. Voeg dan 60 ml water toe en klop het met de bamboewhisk totdat er een schuimlaag ontstaat. Klop 1 glas melk op en voeg het toe. Voor wat extra zoetigheid kan je ook wat honing toevoegen. En klaar is je zelfgemaakte matcha latte! In een mum van tijd krijg je zo extra energie. 

Matcha latte

#2 Super smoothies

Een gezonde smoothie voor on the go, wij zeggen al volmondig ja!  Het is lekker, snel én nog eens gezond ook. Nog op zoek naar een lekkere combinatie? Ga dan eens voor een groene smoothie, want niets is zo goed voor je als bladgroenten. Spinazie zit vol ijzer, vitamines en mineralen.

Doe een halve banaan en 125 ml sojamelk in de blender. Mix dit en voeg dan een handvol spinazie en bessen toe. De perfecte groene smoothie voor een instant energieboost!

Super smoothies

#3 Water met een smaakje

Iedereen weet dat water gezond is. Vind je dit maar saai? Voeg dan eens wat fruit toe voor extra smaak! Dit is ook gekend als ‘infused water’. Je dag goed beginnen doe je voortaan met een glas water met citroensap van een halve citroen. Het stimuleert je spijsvertering en gaat ook gezondheidsproblemen tegen zoals bijvoorbeeld constipatie en brandend maagzuur. 

Fruit infused water

#4 Gember powerboost- shot

Voor de durvers – want het is best pittig van smaak- is een gembershot misschien wel een goed alternatief. Heb je ’s morgens moeite om uit je bed te geraken? Start je dag dan goed met een shotje. Gember is namelijk goed voor je weerstand en het stimuleert je bloedcirculatie. Daarnaast maak je het ook in een mum van tijd.

Pers gember met een juicer en meng het met water en citroensap. Voeg daarna ook wat honing toe om de smaak te verzachten. 

Gember drankje

#5 Kokoswater

Kokoswater is de laatste jaren populair geworden. Gelukkig moet je geen hele kokosnoot kopen, want kokoswater is tegenwoordig gewoon te koop in de supermarkt. Het is lekker, verfrissend en werkt dorstlessend. Daarnaast is het caloriearm en bevat het slechts een vijfde van de hoeveelheid suiker die vruchtensappen bevatten. Genoeg redenen om dit eens te proberen, toch? 

Kokoswwater

#6 Kombucha thee

Je kent het waarschijnlijk wel. Kombucha is een gesuikerde thee die gefermenteerd wordt van groene thee en kombucha culturen die vol gisten en bacteriën zitten. Het ziet er een beetje uit als een pannenkoek. Na fermentatie bevat de drank veel antioxidanten en vitamine B, wat je darmflora gezond houdt en je immuunsysteem versterkt. Deze thee is al meer dan 2000 jaar bekend in Azië en kent een toename aan populariteit in de westerse wereld. 

Kombucha thee

#7 Koffie of groene thee

Koffie mag dan wel enkele nadelen hebben voor de gezondheid, dit bakje troost is nog steeds beter dan energiedranken. Een kopje bevat antioxidanten en geen calorieën. Groene thee bevat ook cafeïne en daarmee is dit een zeer goed alternatief voor energiedrank . Een bakje troost kan dus echt geen kwaad, alleen beperk je best het aantal koppen tot een minimum.

Koffie

Heb je zelf ook nog tips voor gezonde alternatieven? Deel ze dan met ons!

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.