Op zondag 21 maart lanceren we onze allernieuwste matcha blend.

Deze zit boordevol gezonde superfoods zoals spirulina, Yerba mate, moringa en natuurlijk: matcha! Bovendien dragen alle ingrediënten bij aan een gezonde leefstijl.

Zo helpt matcha bijvoorbeeld om je stofwisseling te verhogen, heeft Yerba mate een energieverhogende werking en is baobab vruchtenpulp rijk aan vitamines en mineralen.

Ik zet alle superfoods die zijn toegevoegd in deze nieuwe blend en hun gezondheidsvoordelen voor je op een rij.

1. Matcha: verbetering van stemming en concentratie

De eerste gezonde superfood van de Super Green Matcha blend is natuurlijk: matcha. Matcha zit boordevol vezels, chlorofyl en vitamines. Ook bevat matcha veel antioxidanten zoals EGCG.

In wetenschappelijk onderzoek wordt EGCG in verband gebracht met een verminderd risico op ouderdoms- en chronische ziekten.

Is dat alles? Nee hoor.

Matcha kan ook helpen bij het verhogen van je stofwisseling en het verbranden van calorieën. Daarbij zitten er ook een aantal geestelijke voordelen aan matcha: zo wordt je stemming verbeterd, helpt het bij concentratie, wordt je geest gekalmeerd en raakt je lichaam ontspannen.

2. Moringa voor een goed immuunsysteem

De moringa groeit onder andere in de tropen van Azië en Afrika. Deze plant is een bron van vitaminen, mineralen, aminozuren en proteïne.

In Afrika wordt moringa voor allerlei aandoeningen gebruikt: van bacteriële infecties tot hart- en vaatziektes en van maagzweren tot beten van giftige dieren.

Moringa bevat natuurlijke stoffen die veroudering tegengaan en helpt om je bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Ook werkt de plant koortsverlagend en verbetert het je mentale helderheid. Daarbij wordt je immuunsysteem op alle fronten versterkt én biedt het een ontstekingsremmende ondersteuning.

Een echte gezonde superfood dus!

3. Goede bijdrage aan een gezond leven: Yerba mate

Ook de plant Yerba mate is verwerkt in onze Super Green Matcha blend. Yerba mate is een groenblijvende plant en groeit in de subtropische bossen van Zuid-Amerika.

De bladeren van Yerba mate bevatten onder andere saponinen. Dit zijn zogenaamde fytochemicaliën die het immuunsysteem verwerken en je lichaam beschermen tegen ziektes.

Yerba mate bevat alle benodigde vitaminen en mineralen voor een gezond leven. Zo heeft deze superfood onder andere een energieverhogende werking, is het vetafbrekend waardoor het helpt bij het afvallen en vermindert het vermoeidheid.

Yerba mate bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen en is daarbij een algehele lichaams- en humeuropkikker.

Al met al: een goede bijdrage aan een gezond leven!

4. Spirulina: “Koning van de eiwitten”

Van spirulina heb je vast wel eens gehoord. Deze superfood komt van de spirulina-alg en is ontzettend populair.

Spirulina wordt veelal ingezet voor meer energie en een beter immuunsysteem. Geen wonder dus dat ook spirulina hebben toegevoegd aan onze Super Green Matcha blend.

Spirulina is rijk aan hoogwaardige, makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten en wordt daarom ook wel de “Koning van de eiwitten” genoemd.

Verder zit spirulina vol met vitaminen en mineralen, aminozuren en eiwitten. Daarbij bevat deze superfood 300% meer calcium dan volle melk en is het rijk aan vezels.

5. Baobab vruchtenpulp: ook werkzaam als prebiotica

Baobab wordt ook wel apenbrood genoemd. Dit komt doordat baobab een familie van acht verschillende bomen is, die ook wel bekend staan als “apenbroodbomen”.

Baobab bevat een zeer hoog gehalte aan antioxidanten en is een uitstekende bron van calcium. Om deze redenen hebben wij baobab vruchtenpulp dan ook toegevoegd aan onze Super Green Matcha blend.

Ook is baobab vruchtenpulp rijk aan vitamines, enzymen en fytonutriënten zoals voedingsvezels, eiwitten, vitamine C, kalium en calcium.

Daarnaast bevat baobab vruchtenpulp magnesium, ijzer, mangaan, zink en fosfor en een grote hoeveelheid vezels. De oplosbare vezels absorberen water en vormen een dikke gelatine in de maag, die vervolgens de symbiotische bacteriën in de darmen voedt. Op die manier werken deze vezels als prebiotica.

De niet-oplosbare vezels verschonen de darmen en verbeteren de afscheiding van afval. Hierdoor wordt het risico op spijsverteringsproblemen en het risico op darmziektes verkleind.

6. Pepermunt voor een fijne en frisse smaak

Het laatste ingrediënt dat verwerkt is in onze Super Green matcha blend is er een die iedereen wel kent: pepermunt. Een heerlijke toevoeging aan de smaak, maar ook je mentale toestand kan met pepermunt worden verbeterd.

Ook krijg je meer motivatie doordat je zenuwstelsel een oppepper krijgt. Daarnaast helpt pepermunt bij het bevorderen van je spijsvertering en heb je minder kans op maag- en darmklachten.

Pepermunt helpt ook tegen hoofdpijn en misselijkheid.

Ontdek als eerste de nieuwe Matcha blend

Wat een fijne ingrediënten in deze nieuwe blend! Elk met hun eigen gezondheidsvoordelen, maar ook geven ze allen een fijne smaak af. Ben je benieuwd naar dit product? Schrijf je dan hier in en proef hem als eerste.

Reacties

Klinkt heel interessant.

— Ronny Nieuwenhuyse