Dat groene thee en dus ook matcha, heilzaam zijn voor je lichaam is al lang duidelijk, maar kan groene thee ook je sportprestaties positief beïnvloeden? Zorgt deze superfood ervoor dat je net dat tikkeltje extra kan presteren, je tegenstrevers klopt en je met de overwinning aan de haal gaat?

Wel, mits voldoende training zou matcha wel eens net dat tikkeltje extra kunnen geven waarmee je het verschil maakt.  

Matcha mag dan misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt als je drank in je sporttas stopt. Toch is het de perfecte sportdrank.

Natuurlijk blijft water essentieel, maar groene thee geeft je onmiskenbaar een energieboost en zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen.

Een loodzware training verwerk je dus veel beter en je kan er sneller opnieuw tegenaan. Zo verleg je je grenzen en word je beter.

Maar dat is maar één aspect van groene thee.

Ideaal tegen krampen en spierpijn

De antioxidanten - matcha zit er boordevol van - zorgen dat vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt.

Laat deze vrije radicalen nu net de oorzaak zijn van spierpijn, vermoeidheid en spierkrampen. Hoe langer je deze kan uitstellen, hoe beter je kan presteren.

Perfect om je gewicht onder controle te houden 

Niet alleen voor of tijdens het sporten is groene thee een aangewezen sportdrank, ook na de training is het verstandig om groene thee te drinken.

Groene thee stimuleert immers het GABA, een neurotransmitter die betrokken is bij de ontspanning en afgifte van groeihormoon. Dit hormoon zorgt voor het spierherstel. Bovendien stimuleert groene thee ook de stofwisseling. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller verteerd, wat dan weer helpt bij het onder controle houden van gewicht of zelfs afvallen.

Heel kort samengevat zet je vet razendsnel om in energie. Logisch dat je beter gaat presteren!

Hydrateren

Bij sporten is hydrateren ontzettend belangrijk.

Dehydratatie is de voornaamste oorzaak van krampen.

Nu is het niet echt fijn om altijd water te drinken en groene thee vormt het perfecte alternatief.

Een studie uit 2011 toont immers aan dat thee even goed hydrateert als water en dit zonder suikers en additieven. Je kan er dus zoveel van nuttigen als je wil.  

Groene matcha thee zorgt voor meer uithoudingsvermogen

Een studie uit 2004 toonde aan dat het uithoudingsvermogen bij muizen significant verbeterde door het drinken van groene thee.

Je verbrandt simpelweg meer vet en zet dit om in energie. Hoewel deze studie op muizen betrekking had, zijn de resultaten bij mensen gelijkaardig.

Voor duursporters maakt groene thee ongetwijfeld mee het verschil. Denk daar maar aan als je de volgende keer je loopschoenen aantrekt of op je fiets springt.

Matcha werkt het best

De poedervormige matcha is de verstandigste keuze, want het is veruit de gezondste thee.

Matcha heeft de grootste voedingswaarde en bevat het meeste antioxidanten van alle theeën.

De cafeinemolecuul in Matcha is gebonden aan polyphenolen, dat zijn antioxidanten, waardoor cafeïne geleidelijk vrijkomt. Je krijgt hierdoor geen piek zoals bij koffie, maar kan wel langer doorgaan.

Bij duursporten profiteer je hier optimaal van.

Start er tijdig mee

Natuurlijk moet je niet van vandaag op morgen wonderen verwachten, maar gaandeweg voel je zeker en vast een verschil. Groene thee opnemen in je dagelijkse gewoonte en/of voedingsschema is een verstandig besluit, waar je al snel de vruchten van plukt.

Start met het drinken van matcha en merk hoe geleidelijk aan je prestaties verbeteren. Wedden dat je al snel niet meer zonder kan!

Joy of Matcha is uitermate geschikt om te drinken. Het heeft een zachte, romige smaak die je zeker zal bekoren. Probeer het zelf eens.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.