Je bent waarschijnlijk wel eens in een pretpark geweest. Herinner je je nog die felgekleurde ijsdrankjes die ze er verkopen? Dat is een Slush Puppie, een drankje dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Het woord ‘Slush’ verwijst naar de papperige sneeuw die ontstaat wanneer ijs of sneeuw begint te smelten op het wegdek. Waar komt de ‘Puppie’ in de naam dan vandaan? Slush Puppie was het allereerste merk dat slushies verkocht. Eigenlijk is de naam van het drankje dus Slush, maar we verwijzen nog steeds naar de Slush Puppie omdat dit merk razend populair werd.

Een Slush is heerlijk verfrissend in de zomer. Daarom ging ik zelf aan de slag in de keuken en ik maakte voor jou dit heerlijk gezond recept. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, poepsimpel dus. Wil je weten hoe je zelf een gezonde Slush maakt? Lees dan snel verder. 

Maar eerst even dit... Ik heb onze populairste matcha recepten gebundeld in een handig receptenboek. Helemaal gratis. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Slush puppie recept

Wat heb je nodig? 

  • Een kopje bevroren aardbeien. Je legt ze best de dag voordien al in de vriezer zodat ze helemaal bevroren zijn.
  • Een halve theelepel matcha.
  • 100 ml water. 

Dit zijn de hoeveelheden voor 1 glas. 

Hoe maak je het? 

  1. Breng 100 ml water aan de kook en laat even afkoelen. Giet het rustig over het matchapoeder terwijl je met de bamboeklopper het geheel mooi glad klopt. Laat de matchathee goed koud worden.
  2. Voeg de bevroren aardbeien samen met een klein scheutje water toe aan de blender. Meng tot een gladde massa. Let op: je hebt hier een krachtige mixer voor nodig.
  3. Voeg het bevroren mengsel toe aan een doorzichtig glas. 
  4. Giet daarna de koude matchathee over de ijsmassa. Het is belangrijk dat de thee koud is, anders zal het ijs sneller smelten. Ook leuk: na een tijdje zal de matchathee rustig door het ijs sijpelen. 

Waarom een matcha slush maken? 

De echte Slush Puppie is lekker maar mierzoet en het zit boordevol kunstmatige kleurstoffen. Die felle blauwe of rode kleur kan natuurlijk niet gezond zijn…

Deze matcha slush is een gezond alternatief voor de klassieker. De kids kunnen daar dus zonder zorgen van genieten. Het is veel gezonder, dorstlessend en geeft je geen plakmond (wat je bij de gesuikerde slushies uiteraard wel hebt.) ;-)

Ideaal om af te koelen op een warme dag. Schol!

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Reacties

wat is een “lepel” matcha of kurkuma in een normaal glas of kop? Hoeveel gram moet er in van het product?
Groetjes Gerdje

— Gerdje
Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.