Een groene smoothie is een echte vitaminebom: het is dé manier om je dag goed te starten want je krijgt er een ongelofelijke energieboost van. En dat niet alleen: dankzij zo’n groen sapje zit je ook snel aan je dagelijkse dosis groenten. Alleen maar voordelen dus!

De combinatie van groenten? Die kies je zelf. Experimenteer erop los tot je jouw favoriete mix gevonden hebt. Deze keer koos ik voor een recept op basis van selder. Wist je dat de stengels een enorme voedingswaarde hebben? Ze zitten bomvol vitamine A, K en kalium. Selder heeft daarnaast ook een reinigende en vochtafdrijvende werking, daarom is het ideaal als je wil vermageren.

Dit recept is zo gemakkelijk, het zorgt voor een instant energieboost en een kickstart van je dag.

Maar eerst even dit... Ik heb onze populairste matcha recepten gebundeld in een handig receptenboek. Helemaal gratis. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek vol overheerlijke recepten.

Groene smoothie

De benodigdheden voor 1 sapje

  • 1 appel (liefst biologisch, want dat is beter voor jouw gezondheid en het milieu.)
  • 1 à 2 stengels bleekselderij (biologisch)
  • 1 halve komkommer (ook best bio)
  • 1 theelepel matcha
  • Een scheutje limoensap
  • Een scheutje water
  • Optioneel: wat nootjes of zaden

Hoe maak je het?

Simpel: snij de appel, komkommer en de bleekselderij in stukjes. Mix de stukjes samen met de rest van de ingrediënten. En voilà: jouw gezonde smoothie is klaar!

Tip: voeg noten toe voor een lang verzadigd gevoel

Wil je nog meer voedingswaarde toevoegen aan je sapje? Voeg dan nog wat noten of zaden toe: dat zijn gezonde vetten en die zorgen ervoor dat je een lang verzadigd gevoel hebt.

Nog een voordeel: als je noten toevoegt, dan zal je ook geneigd zijn om te kauwen op je smoothie. Ideaal, want het kauwen is een belangrijke stap binnen het verteringsproces. Wanneer je op voedsel kauwt, dan vermengt de smoothie met speeksel. In speeksel zitten enzymen die je vertering stimuleren. Als je niet kauwt op voeding, dan zullen je darmen zelf meer werk moeten verrichten. Dat kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een opgeblazen gevoel en gevoelige darmen.

Kauwen maar op die smoothie! :-)

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek.

Reacties

Sinds ik iedere dag matcha gebruik (in drank of eten) voel ik een opmerkelijk verschil, zowel fysiek als mentaal. Een paar dagen geen matcha en ik zie het ook onmiddellijk aan de weegschaal! Met een blikje doe je ook echt lang.

Echt proberen!!!

Britt

— britt
Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.