Bij de lokale trendy bars vind je steeds vaker matcha latte op de kaart terug. Dit drankje is dan ook razend populair, maar eigenlijk kan je nog véél meer met matcha maken. Bakken met het groene theepoeder is gemakkelijk en lekker. En het voegt een originele twist toe aan ieder gerecht!

Van hoofdgerechten, tot drankjes, smoothies of nagerechten: matcha kan je in heel wat gerechten verwerken. Vandaag deel ik een recept waarmee je zelf lekkere matcha macarons bakt!

Macaron: het populairste koekje van Parijs

In Parijs zijn ze er gek op, op korte tijd werd dit koekje echt super populair. Maar hoe kan dat ook anders, macarons zijn een echte zoete lekkernij! En het oog wil ook wat, dé perfecte macaron ziet eruit als een mooi schilderij.

Deze groene matcha macarons bestaan uit amandelen en botercrème. Je kan ze ook vullen met witte chocolade ganache want wist je dat matcha echt superlekker is in combinatie met witte chocolade? Een aanrader voor de chocoladeliefhebbers!

Groene matcha macarons

Recept (​voor ongeveer 30 macarons​ )

Ingrediënten

Voor de koekjes

175 gram poedersuiker
175 gram gemalen amandelen
1 theelepel matcha poeder
175 gram kristalsuiker
4 eiwitten
50 ml water

Voor de botercrème

125 gram ongezouten boter
125 gram poedersuiker
1 eetlepel melk
1 eetlepel matcha

Tip: je kan de macarons ook maken met chocolade ganache. Hiervoor heb je 120 gram witte chocolade nodig, 100 ml volle room, 25 gram roomboter en 2 eetlepels suiker.

Bereiding

  1. Voeg de amandelen, poedersuiker en matcha poeder toe aan de keukenrobot. Mix tot het allemaal fijngemalen is. Zeef daarna het mengsel en maal de grote achtergebleven stukjes nog eens fijn.
  2. Voeg daarna 2 eiwitten toe en meng tot het een dikke substantie is.
  3. Doe de andere 2 eiwitten in een hittebestendige kom en zet deze opzij.
  4. Pak een kleine pan, vul deze met water en de kristalsuiker. Zet op een matig vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Breng de substantie aan de kook tot de thermometer 110 graden aangeeft.
  5. Klop de eiwitten op, op de hoogste stand. Haal de pan van het vuur van zodra de thermometer 118 graden aangeeft. Voeg met een dun straaltje de substantie toe aan de eiwitten en klop de massa daarna op tot het eiwit stijf is.
  6. Schep daarna de helft van de eiwitten bij het mengsel van de matcha en amandelen. Meng gedurende enkele seconden. Schep vervolgens de rest van de eiwitten erdoor. Blijf scheppen tot het mengsel mooi glad is.
  7. Leg bakpapier op 2 platen.
  8. Doe het meringue mengsel in een spuitzak en maak rondjes met zo’n 3,5 centimeter doorsnede op het papier. Zet de bakplaat 30 minuutjes aan de kant en verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
  9. Bak de macarons zo’n 12 à 14 minuten, zorg ervoor dat ze stevig zijn. Laat de macarons afkoelen.
  10. Maak de matcha botercrème, dit doe je door de boter romig te kloppen en voeg de matcha en poedersuiker erdoor. Voeg daarna de melk toe en blijf mixen tot het een gladde massa is.
  11. Plak twee macarons op elkaar met wat botercrème tussen.
  12. Bewaar de macarons in de koelkast.

Zie zo, jouw overheerlijke macarons zijn klaar!


Benieuwd naar meer recepten? Volgende keer deel ik een recept voor een drankje op basis van matcha. Bekijk ook zeker de andere recepten op de blog.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.