Gratis verzending vanaf €49
Powerbreakfast: een matcha- smoothie bowl voor een productieve start van de dag

Powerbreakfast: een matcha- smoothie bowl voor een productieve start van de dag

Toegegeven: ontbijten kan soms een beetje een sleur worden. Elke keer weer een originele en boven voedzame maaltijd op tafel zetten, het is toch niet gemakkelijk. En als de creativiteit dan weer eens op is, dan grijpen veel mensen terug naar hetzelfde ontbijt. Na een tijd wordt dat wat saai en echt gevarieerd is het ook niet…

Gelukkig deel ik regelmatig mijn favoriete recepten op de blog én deze keer is dat een verrukkelijke matcha-smoothie bowl! Van een powerbreakfast gesproken, want matcha zit boordevol gezonde stoffen die je tot wel 6 uren lang energie geven! Gun jezelf een goede start van de dag met een gezond, lekker en voedzaam ontbijt.

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek? Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Benodigdheden

 • ¼ kopje amandelmelk
 • 1 banaan (bevroren)
 • 1 kiwi
 • 1 kopje spinazie
 • 1 eetlepel chiazaadjes
 • Een handvol nootjes, munt, kiwi, blauwe bessen, frambozen, braambessen en appel voor de topping (dit kan je volledig zelf kiezen naar jouw smaak)
 • 1 theelepel matcha poeder

Ontbijt smoothiebowl met matcha

Bereiding

(voor 1 bowl)

 1. Voeg de amandelmelk aan de blender toe.
 2. Voeg ook de stukjes banaan, het matcha poeder, spinazie en de chiazaadjes toe.
 3. Mix het tot een gladde massa. Een smoothie bowl is iets dikker van substantie zodat de toppings mooi blijven liggen. Als de massa te dun is kan je nog wat fruit/ spinazie toevoegen. Is de massa te dik? Voeg dan nog wat amandelmelk toe!
 4. Giet het in een kommetje.
 5. Last but not least: voeg nog toppings toe naar keuze. Niet alleen lekker, ook fijn om mee wakker te worden!

PS: Zo’n smoothie bowl kan je de avond ervoor al maken en in de frigo zetten. Zie zo, nu kan je een gebrek aan tijd niet meer als excuus gebruiken! :-)

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.


Dit wil je ook lezen

Sprankelende matcha-mocktail en cocktail als aperitief voor kerst

Sprankelende matcha-mocktail en cocktail als aperitief voor kerst

De meest gezellige periode van het jaar staat voor de deur. Dat merk je ook in de supermarkt, want de meeste mensen z...
9 Beproefde tips om je gewicht te behouden tijdens de feestdagen

9 Beproefde tips om je gewicht te behouden tijdens de feestdagen

De feestdagen komen eraan, yes! Gezellig met z’n allen rond de tafel, cadeautjes uitwisselen en meezingen met de klas...
Avocado- matcha chia pudding met banaan

Avocado- matcha chia pudding met banaan

Bakken met avocado? Het klinkt misschien vreemd, maar je kan avocado verwerken in desserts. Het is een gezond alterna...

Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated