Smoothies: ze zijn eenvoudig te bereiden, smaken altijd en zijn supergezond. Je kan zoveel verschillende fruitsoorten combineren waardoor het nooit saai wordt. Ideaal als snel ontbijtje, voor of na een workout of zelfs voor op je werk! 

Deze keer ging ik voor een tropische matcha smoothie met mango, banaan en aardbei. Een echte opkikker wanneer het weer in ons klein landje weer eens tegenvalt, en even lekker bij zomerse temperaturen. 

Wat heb je nodig voor dit recept?

(voor 2 porties)  

  1. 2 theelepels matcha 
  2. Een banaan. Tip: je kan rijpe bananen in de vriezer leggen en in de zomer gebruiken voor je smoothies. Zo ga je niet alleen voedselverspilling tegen maar geniet je ook van een heerlijke frisse smoothie. 
  3. Een mango.
  4. Een tiental aardbeien. 
  5. 200 ml amandelmelk .
  6. Voor de toppings: nog wat extra fruit, kokosschilfers en/ of granola voor een crunchy effect.

Matcha mango smoothie

Bereiding 

  1. Voeg het matchapoeder, de banaan, de helft van de mango, een vijftal aardbeien en 200 ml amandelmelk toe aan de blender en mixen maar! 
  2. Verdeel de smoothie over 2 glazen en zet ze in de frigo.
  3. ‘ s Ochtends kan je nog wat fruit, kokosschilfers of granola gebruiken voor de topping. 

Nog enkele tips voor je perfecte smoothie 

Vloeistof vormt de basis van een goede smoothie. Is je smoothie nog te dik na het mixen? Voeg dan nog wat amandelmelk of andere vloeistof toe. Is hij te dun? Dan gebruik je extra banaan. 

De combinatie van aardbei en banaan is sowieso een absolute topper maar de aanvulling van mango is echt verrassend! Het is een receptje dat zowel bij groot als klein bij ons in de smaak valt. Werk het geheel nog af met een lekkere topping zoals granola en dan heb je een heerlijke ontbijt smoothie die je urenlang energie geeft. 

Ben je een smoothie lover? Van dit receptje word je zeker gelukkig! :-)

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.