Een pittige kurkuma latte smaakt altijd wanneer het buiten frisser wordt. Kurkuma of turmeric voegt direct extra smaak toe aan ieder gerecht of elke drank en dit specerij bezorgt je immuunsysteem ook een gigantische boost.

Dat is natuurlijk altijd welkom om je lichaam te beschermen tegen vervelende winterkwaaltjes.

Benieuwd hoe je zo’n kurkuma matcha latte zelf maakt? Met dit recept is het kinderspel!

Wat heb je nodig voor een kurkuma matcha latte? 

Hoe maak je het? 

  • Zet de waterkoker op. 
  • Voeg 2 koffielepels van de Golden Matcha toe aan een kom en voeg er een klein beetje warm water bij. Gebruik de bamboe klopper om het mengsel fijn te kloppen. Giet daarna rustig de rest van het water erbij en klop verder met de klopper tot dat je geen brokjes meer hebt. Giet dit mengsel in een kop. 
  • Stoom melk en giet het bij in de kop. 
  • Optioneel: je kan nog wat kurkumapoeder of Golden Matcha gebruiken om over de melk te strooien als finishing touch. 

Waarom de Golden Matcha gebruiken? 

Kurkuma heeft dan wel heel wat gezondheidsvoordelen, dit felgekleurd specerij zorgt vaak voor rommel in de keuken. :-)  De Golden Matcha blend combineert het beste van matcha met kurkuma, zo hoef je ook geen kurkumawortel te gebruiken en beperk je het morsen tot een minimum. 

Verder bevat de Golden Matcha ook extra gember en kaneel. Alleen maar topspecerijen die helpen bij ontstekingen en pijnlijke spieren. Dankzij de antioxidanten boost je ook jouw weerstand. Deze blend bevat trouwens zwarte peper, wat de opname van kurkuma door je lichaam met 2000% verbetert. 

Een kurkuma matcha latte is heerlijk kruidig en verwarmt je op dagen wanneer je lichaam extra warmte kan gebruiken. Een lekker, gezond drankje! 

Maak je dit recept zelf? Vergeet Joy of Matcha zeker niet te taggen zodat ik al jouw lekkere creaties ook kan zien. :-)

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.