Bulletproof matcha latte? Misschien heb je er nog nooit van gehoord en dat kan, want deze trend is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar is het drankje razend populair, en ook bij ons vind je het steeds vaker terug in hippe bars.

Bulletproof matcha latte is eigenlijk een gewone matcha latte, maar dan met grasboter en MCT- of kokosolie. Het klinkt misschien vreemd, want waarom zou je een klontje grasboter en MCT-olie toevoegen aan dranken?

Simpel: het is supergezond en past perfect binnen een koolhydraatarm dieet en een gezonde levensstijl. Heel wat gekende chefs (waaronder Julie van Julie’s Lifestyle) zijn er fan van, omdat het verschillende voordelen heeft:

  • MCT olie wordt snel omgezet in energie omdat het middellange-keten vetzuren zijn. Het geeft je langdurig energie (net zoals matcha dat doet). Grasboter zit boordevol gezonde vetten die nodig zijn voor een gezond lichaam.

  • Het stimuleert de productie van ketonen, dit is een brandstof voor je hersenen. Daardoor leidt het tot een betere concentratie en dus ook betere prestaties. Moet je nog aan een deadline werken? Dan is een bulletproof matcha latte zeker een goede keuze.

  • Het remt je eetlust. Je hebt een vol gevoel en daardoor zal je ook minder eten. Het drankje past dus perfect binnen elk dieet.

MCT-olie voeg je toe aan allerlei warme dranken (bijvoorbeeld thee of koffie) en je kan er mee koken. Deze olie is een geconcentreerde vorm van kokosolie. Combineer dit met de gezonde stoffen van matcha én je hebt echt een energieboost!

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Recept Bulletproof Matcha Latte met kaneel

Bulletproof Matcha Latte Recept

Ingrediënten (voor 2 kopjes)

  • 2 theelepels matcha poeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kokosnootolie
  • 1 eetlepel MTC-olie (want dit is nog geconcentreerder dan kokosnootolie)
  • 2 eetlepels grasboter
  • 400 ml amandelmelk (of een andere soort melk)
  • Optioneel: ben je een zoetekauw? Voeg wat honing toe naar smaak
  • Decoratie: wat steranijs en eventueel kaneelstokjes

Bereiding

Voeg het matcha poeder en kaneel al toe aan een kom. Verwarm ondertussen de kokosnootolie, grasboter en MTC-olie op een zacht vuurtje tot het gesmolten is. Voeg de amandelmelk toe aan de pan op het vuur en verwarm.

Giet deze substantie bij het matchapoeder en mix alles tot een gladde massa. Voeg daarna toe aan 2 glazen en versier het glas met wat steranijs.

Heb je dit recept gemaakt? Deel jouw foto op social media met de hashtag #joyofmatcha.

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.